Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Zita - 2013-06-16 18:48:22

Wij waren vandaag ook met Sep bij de cairndag. Erg gezellig. Ook weer mensen gezien die we bij de wandeling hadden ontmoet. Sep ook laten keuren. Maar dat in zijn bekkie laten kijken ... dat wilt hij maar niet :D.  Hij is nu helemaal bekaf er van :D. Wij ook, dus dat scheelt, kunnen we allemaal heeeel rustig aan doen. We hebben nog gekeken of we een hond spotte die op Sep leek, maar niet echt kunnen vinden. Je zag wel dat Sep een wat grotere cairn is in vergelijking met vele. Dat viel mij bij die wandeling ook al op. Ze waren allemaal veel ouder en net zo groot of kleiner dan Sep. Maar ze waren natuurlijk ook allemaal lang zo leuk niet als onze eigen Sep :D.

Ab en Heleen - 2013-06-10 20:49:04

Wij gaan 16 juni met Jolie naar de Cairndag op het Erkemederstrand, dat is een heel weekend maar wij gaan alleen de zondag. Met Jolie gaat het ook heel goed, we zijn net terug van een vakantie in Egmond aan zee en ze vond het geweldig vooral de duinen daar mag ze ook los, dat mag ook op het strand maar dan vliegt ze nog naar iedereen toe, dus daar moeten we nog mee trainen maar de duinen daar rent ze zich helemaal rot, erg leuk om te zien. Jolie is rossig en er komen ook donkere haren doorheen, en ze heeft zo'n geinig (ondeugend) koppie.
Groeten Ab, Heleen en Jolie.

Zita - 2013-05-26 17:50:43

Vandaag heeft Sep meegedaan aan de Cairn wandeling in Arnhem. Hij vondt het geweldig. Alleen heeft hij op een gegeven moment zijn pootje zeer gedaan en loopt nu wat mank. We denken dat het iets verzwikt is, even afwachten.
Sep woog op 29 april 6,6 kg en is ook rood blond, met nog wat zwart bij zijn schouderbladen.
Het is een geweldig ventje. Nu wel weer even wat aan het uitproberen, maar dat hoort er bij :D.
Groetjes, Zita en Sep

Seline - 2013-04-06 11:45:14

Zijn de puppy's eral? :) Nieuwsgierig!

Ab en Heleen - 2013-03-25 21:55:22

Jolie heeft vorige week maandag haar eerste diploma gehaald , met de puppy training, ze deed het heel goed dus gaan we thuis gewoon verder. Het is nog steeds een heerlijke hond ze kan heel lief zijn maar ook ondeugend. Het loslopen op het strand of in het bos gaat goed, alleen in de duinen ging ze er vandoor, dat was ook niet zo'n slimme aktie van mij want dat is wel heel spannend maar we hadden haar weer snel aan de riem en dat laten we ook even zo. Ze weegt inmiddels 6 kilo dus het wordt al een hele dame en ze is roodblond. Graag hoor ik hoe het met haar broertjes en zusjes gaat.
Groetjes Ab, Heleen en Julie.

Zita - 2013-02-13 08:55:57

Sep is zaterdag ook zijn puppy haren kwijt geraakt :).
Sep is een rood van kleur. Volgens Addie leek hij erg op zijn vader :), het was een mooie stevige reu :).
Sep is nog niet aan het wisselen en 1 oortje moet nog rechtop gaan staan. Ik hoop wel dat hij gauw gaat wisselen :). Weg met dat gebijt ;).

Zita - 2013-02-04 13:26:54

Sep heeft vrijdagavond zijn 1e diploma gehaald voor de basiscursus.Hij heeft een uitstekend voor de zit en de af, een goed voor de af en blijf, een goed/voldoende voor de volg en de zit,wacht, hier.We kregen de complimenten van de examinator. Die wist dat Cairns hondjes zijn die niet altijd even goed luisteren, dus hij was positief verbaasd :).Zaterdag gaat Sep ook naar Addie. Ik denk dat ie rood/blond wordt. Ik vind dat wel mooi :D. Ik merk wel, op de dagen dat hij wat bijteriger is, zijn ook de dagen dat als hij als eerste naar binnen/buiten probeert te denderen. oftewel, hij test de regeltjes uit ;). Maar sorry, je moet toch echt wachten ;). Het is nog steeds een heerlijk ventje. Soms heeft hij een ongelukje in de bench (ik weet niet goed waar dat aan ligt) en van de week met de harde wind ook binnen. Maar over het algemeen gaan 9 van de 10 plasjes buiten, poepjes eigenlijk altijd.

Heleen - 2013-01-29 21:47:12

P.s Gert,
Ab hoopte er ook op dat Jolie  wat donkerder bleef maar ze is echt blond. Groetjes  Heleen.

Heleen en Ab - 2013-01-29 21:40:37

Het is een spannende tijd geweest voor Jolie, ze heeft haar laatste spuit gehad, ze is geplukt gewassen en geföhnd en ze heeft haar eerste puppy curcus gehad. Ze geeft geen kik met de prik, en het plukken was even wennen ze wilde tussendoor wel spelen de trimster had lange kunstnagels hoe leuk is dat. Zij had zelf een Benner senner ( of zoiets) in het begin natuurlijk wel schrikken zo'n GIGA hond maar dat ging prima. Puppy trainen ging ook goed alleen erg vermoeiend voor haar, maar we hadden al wat dingetjes geoefend en het eerste kwartier was er goede concentratie maar als er 1 begint te vervelen kan je wachten op de rest, maar het was een leuke ervaring en ik hoor nu Ab mopperen op haar want al doet ze het heel goed het poepen in huis is nog steeds warmer als buiten in de kou.Groeten Ab en Heleen.

Gert - 2013-01-28 14:17:25

Hallo Conny en Laurien,

Even laten weten dat het heel leuk met Kaya gaat en met de puppylessen ook en vind dit allemaal heel interessant met alle hondjes, ze word steeds liever én ondeugender.
Ben ook eigenlijk wel nieuwsgierig of Luca inmiddels al gedekt is en vind dit wel leuk om te volgen hoe het bij haar verloopt én wat voor kleur puppys hier uit komen.

3februari ga ik met Kaya naar Addie(trimster) om Kaya kennis te laten maken en uiteraard de welbekende nestharen te laten plukken en ben reuze benieuwd welke kleur er tevoorschijn komt en hoop dat er toch wel wat van die zwarte plukjes blijven want dat is zo leuk om te zien.

Groetjes van Gert en pootjes van Kaya aan Myla en Luca.

Gert - 2013-01-18 12:21:36

Vandaag is Kaya voor haar derde prik naar de dieren arts geweest en op de weegschaal stond een mooie 3,6 kg en was dus ook op een mooi gewicht volgens de dierenarts.
Het pootje is weer helemaal genezen en ze rent ook heerlijk door de sneeuw.
Morgen gaan we dan eindelijk voor onze 1e les puppiecursus.

Al met al een heerlijk gezelschap om naar te kijken en mee te spelen.

Groetjes aan allemaal,
Gert en Kaya

Zita - 2013-01-17 19:31:55

Sep is vandaag weer naar de dierenarts geweest en heeft zijn 12 weken prik gehad. Hij was precies een kilo aangekomen en weegt nu 3,3 kg.
Zijn onderkaakje was gegroeid, dus er werd nu  niet meer over een overbite gesproken. Ook waren dit keer beide balletjes ingedaald. Hij deed het verder ook hartstikke goed.
Hij is deze week met de sneeuw wel meer moe dan normaal, maar dat was logisch zei ze. En dat hij wat minder at, was ook niet erg, gelukkig maar! Buiten in de sneeuw is hij helemaal blij, het liefst jaagt hij er op :).

Zita - 2013-01-14 11:07:06

Sep had een beetje een rotnacht van Zaterdag op Zondag :(. Was een beetje onze eigen schuld ... Hij was om 21.00 uur nog uit geweest en om 21.45 wilden we toch wel naar bed (normaal werd hij om 22.30 nog uitgelaten). Dus ik dacht, dan ga ik om 4.45 uur er uit, dat is ook 7 uur en 3 kwartier  (ipv 22.30-6.15), maar helaas ... Hij was helemaal wild dat wij in bed lagen en blaffen en piepen ... Ik dacht nog, de enige reden die ik kan bedenken dat hij zo doet is dat hij denkt "shoot ... ze gaan al naar bed en ik moet nog naar de wc!". Maar niet er uit gegaan ...Volgende keer volg ik dus mijn gevoel en ga er wel uit, want om 4.45 uur vond ik een Sep die in zijn bench gepoept en geplast had ... Hij was helemaal van slag. Ik deed de bench open en hij ging meteen bij me liggen :(. Ik heb hem nog uitgelaten, maar hij deed natuurlijk niets ;). Bench schoongemaakt, even geknuffeld en rustig gedaan. Sep weer in de bench en nog even rustig bij hem gebleven. Om 5.30 lag ik weer in bed (normaal ben ik dus binnen 10 minuten weer terug in bed). Hij was gisteren de hele dag van slag ... Hij heeft wel meteen de douche/bad en fohn leren kennen, want hij was vies en moest dus wel ff schoongespoeld worden. Gelukkig vond hij het niet erg en liet het over zich heen komen. Vanochtend was hij weer zijn vrolijke zelf! ik heb het idee dat hij die nacht (zaterdag op zondag) nauwelijks geslapen heeft, want Zondags deed hij niet anders ... Moederinstinct kun je dus ook met je hond hebben ;). Volgende keer als ik het niet vertrouw, ga ik er gewoon uit. Normaal is hij nl. nooit zo, dus dan moet er gewoon wat zijn! Maar kan je vertellen ... ik voelde me knap schuldig ...

Gert - 2013-01-14 10:24:35

Na een week van een klein ongelukje waarin Kaya probeerde een vogel na te doen en van de 2e tree van de trap rechtsomkeer maakte en verkeerd neerkwam en dus een bezoekje aan de dierenarts noodzakelijk was maar gelukkig alleen maar een licht gekneusd linker pootje hebben we de 1e puppyles overgeslagen en gaan vol goede moed deze week rustig aan weer beginnen met het buiten wandelen en a.s. zaterdag toch voor ons dan de 1e puppyles gaan.
Vrijdag krijgt Kaya haar 3e en tevens laatste vaccinatie en laat dan meteen even ter controle haar pootje even bekijken.
Ik hoop dat het met de andere zeer ondernemende puppys
ook allemaal lekker verloopt.

Groetjes van Gert

Heleen - 2013-01-09 12:05:24

Jolie heeft diaree gehad dus mocht ze nog niet teveel met andere honden, maar afgelopen vrijdag heeft ze prik gehad en kunnen we volgende week beginnen met de cursus. Ik ben al met dingetjes aan het oefenen, zitten en af en los ( heel belangrijk) en ze gaat zitten voor het oversteken, maar de cursus is heel belangrijk want dan kan ze met veel honden tegelijk wennen en spelen. Jullie horen we hoe het gegaan is volgende week.
 Groetjes Heleen en een lik van Jolie .

Zita - 2013-01-09 09:59:57

Met Sep gaat het ook heel goed. Hij slaapt zo'n 7,5 uur aan 1 stuk door, dan laat ik hem uit voor een plas en slaapt hij weer even. Het is een beetje afhankelijk van wanneer zijn nacht begint, of dit al om 21.00 uur of om 22.30 is ... Afgelopen nacht om 22.30 en ben ik er pas om 6.10 uur uit gegaan. Dat was wel lekker! Ik kom wel chronisch slaap te kort :P. Normaal slaap ik zelf zeker 8 uur op een nacht en dat red ik niet meer. Ook als ik om bijv. 4.30 uur er uit ga (als Sep om 21.00 uur voor het laatst geplast heeft) dan lig ik daarna nog een uur wakker :S, schiet ook niet op ;).
Deze week is school en het werk weer begonnen. Laat ik om ca. 7.15 uur uit de bench. Hij wilt dan nog helemaal niet plassen als hij een uur daarvoor al is geweest (sta ik dan buiten voor ja met de korte achternaam ...). Maar hij wandelt om 8.10/8.15 lekker mee naar school en doet dan een plas en een grote boodschap. Dan gaat hij rond 8.40 uur in de bench en sjees ik naar mijn werk. Deze week werk ik halve dagen, dus ben ik om 11.45 uur weer thuis. Dat gaat hardstikke goed! Dan Sep eruit, wandelen, spelen, eten en dan gaat hij na ca. een uur weer slapen in de bench (als ik dat niet doe, dan blijft hij doorgaan en nu hij meer slaapt in de bench, is hij ook veel minder bijterig). Volgende week ga ik dan na dat uur weer werken. Overdag doet hij nu ong. om de 3 uur een plas, maar in de avond soms wel 3x in het uur. En het stomme is, ook al ga je overdag vaker met hem er uit .. dan doet ie het gewoon niet ... We zijn nu bezig met de basiscursus bij de Martin Gaus Hondeschool hier in Lelystad. We hebben 2x puppycursus gedaan en mochten al de basiscursus doen. Vanavond les 1. We zijn bezig met de clicker. Hij snapt al dat een click een beloning is :). Nu moet ik hem nog proberen te laten zitten in een doos :P. Het is iig erg leuk om zo met je hond bezig te zijn! En goed voor de lijn, ben al 2kg kwijt sinds Sep er is (maar dat was ook wel nodig .....)! Zijn jullie al bezig met iets van een cursus?

Gert - 2013-01-05 11:28:31

Hallo Zita en Heleen,

Geduld hebben is zeker bij onze puppies aan de orde.
Slapen doet Kaya in de nacht heel goed ,het laatste rondje om 23:oouur en dan is ze wakker om 06:30 en heeft dan niets gedaan in de bench.
Ik ga dan meteen met haar naar buiten en doet ze de big one en zelfs 2 keer een plas.
Overdag als ze heel druk haar speeltjes heeft aangevallen valt ze zo'n 3 keer op de dag in slaap en duurt 40 minuutjes.
Maar in het vuur van het spelen plas ze ook nog wel binnen en heb ook nog wel een krantje bij de achterdeur liggen en poept ze heel sporadies nog op.
En heel ondeugend heeft ze de potaarde van de planten al ontdekt en kun je terug vinden in de poep hahahaha.
Ook Kaya kan heel  lief doen en zit het liefst bij mij op de bank en ligt dan of op schoot of tegen mij aan en kunnen we ook heerlijk knuffelen(ze zit dan kusjes aan mijn oorlelletje te geven en ik noem dit lellebellen hihihihi) en krijg je een heel goede band met het hondje.
Leuk is ook dat het commando "zit" al super goed gaat en kan dan haar halsbandje heel rustig omdoen.
Ja lieve mensen ,ik kan blijven vertellen maar denk ook dat jullie dit wel kennen dus sluit ik bij deze het verhaaltje af.

Groetjes van Gert en pootjes van Kaya.

Ab en Heleen - 2013-01-05 10:06:13

Hallo Zita,
Jolie slaapt s'nachts zo'n 8 uur en op de dag slaapt ze ook veel, maar bij Jolie duurt het weer wat langer om zindelijk te worden, we lopen veel en ze is veel achterbuiten waar we inmiddels ook kranten hebben neergelegd, maar zodra ze binnen is gaat ze poepen en piesen op of net naast de krant. Maar verder is het een hele lieve hond dus dat leert ze ook wel met veel geduld van onze kant. Zijn de andere puppies al een beetje zindelijk? Groetjes Ab, Heleen en Jolie 

Zita - 2013-01-04 09:34:44

Allemaal van ons ook de beste wensen! Ik hoop dat 2013 een jaar wordt waarin onze puppies heel veel leren (en vooral het bijten afleren ;) ). Sep gaat sinds gisteren na ong. een uur wakker te zijn in de bench. Daar valt hij dan in slaap en dan met af en toe wakker worden, waarbij hij normaal de bench uit liep, maar nu zit het deurtje dicht) ligt hij zo 1,5 a 2 uur in de bench. Hij komt anders nooit aan voldoende slaap. Hoeveel slapen jullie puppies?
Groetjes,Zita

Laurien - 2013-01-03 23:09:30

Hoi Allemaal,

Ik wil iedereen een heel goed nieuwjaar wensen. Dat jullie in 2013 (en alle jaren daarna) heel veel mogen genieten van jullie hondjes.
Ik vind het erg leuk om mee te lezen en dat alles goed gaat bij jullie en om te horen hoe blij jullie zijn met jullie nieuwe gezinslid! Ook ben ik trots op de complimenten die wij tussendoor krijgen in jullie berichten, dank jullie wel.
Ik ben blij dat alle hondjes een warm en liefdevol thuis hebben gevonden! Geniet van ze!

Liefs,
Laurien

Ab. Heleen en Jolie - 2013-01-01 11:07:36

Hallo Allemaal,
Ook van onze kant voor iedereen de beste wensen en een gezond  natuurlijk ook voor de hondjes. Jolie gaf niets om het vuurwerk op oudjaarsdag, om 12.00u. rende ze even door het huis want het knalde echt in Wageningn maar daarna was ze weer rustig. Dus de knalproef heeft ze ook doorstaan.
Groetjes Ab. Heleen en Jolie

Gert en Kaya - 2013-01-01 03:53:01

Hallo lieve allemaal,

Via deze weg wensen Gert en Kaya Diddle,Luca,Myla,Jolie,Tara,Sep,Tigo en Dirk en al hun baasjes een gelukkig en gezond 2013 toe.

Groetjes Gert,
en pootjes van Kaya

Zita - 2012-12-30 16:30:21

Hallo allemaal,
Sep is ook zo'n bijter. Vooral mijn meiden in pyama vindt hij erg leuk, die dan weer hysterisch reageren ;). Hij heeft van die kauw dingen, die er uit zien als een soort tandenborstel, daar vermaakt hij zich goed mee. Sep plast vaak tussen 21.00 en 21.30 voor het laatst. Meestal ga ik er dan rond 3.30 uur weer uit, dat is toch al zo'n 5,5 uur dat hij het ophoudt. Op de puppycursus zeiden ze dat hij al de hele nacht door zou kunnen slapen (maar hoeveel uur is dat? Dat vergat ik dan weer te vragen ... :S) dus vannacht geprobeerd, maar er zat vanochtend een natte plek op zijn handdoek in de bench. Nu moet ik zeggen dat hij gisteren ook om 20.45 uur voor het laatst geplast had, hij wil daarna gewoon niets meer doen buiten ... Ik was nog wel om 22.00 uur met hem gegaan, maar er kwam niets ... Ik blijf er dus nog maar even 's nachts uitgaan en dan langzaam aan uitbouwen naar rond de 6 uur 's morgens ;).
Ik lag vannacht ook de hele nacht te waken of ik hem hoorde ... Was niet zo goed voor mijn eigen nachtrust, dan slaap ik nog beter als ik er uit ga ;).
Vandaag hebben we hem op een grasveld los laten lopen en geprobeerd te roepen, maar ik denk dat hij doof was van de wind en de auto's die langskwamen, want hij kwam voor geen meter ... Hier bij ons in het parkje gaat het wel goed, blijft hij ook bij je en komt als je hem roept. Z'n oortjes beginnen wat rechter te staan, dat ziet er grappig uit! Alles gaat hier dus ook lekker met de doerak!
Groetjes,
Zita en de rest.

Ab en Heleen - 2012-12-29 15:49:45

Hallo allemaal,
Leuk dat het zo goed gaat met alle hondjes, dat knagen zit in de familie, want we hebben Jolie al knaagbotten gegeven en dat vind ze ook heerlijk. Bij onze vorige hond kregen we een gouden tip van de trainer om een leeg frisdrank blikje te vullen met steentjes en die naar de hond te gooien ( niet raak natuurlijk) daar schrikt ze dan zo van dat je later alleen maar hoeft te rammelen en ze stopt gelijk, dit doen we als we een paar x hebben gewaarschuwd en gewoon doorgaat, met knagen ergens aan werkt dat heel goed. Dat blikje ligt bij ons in de la en nu hoeven we maar die la te openen en ze stopt al. Maar het blijft een heerlijk beest en we kunnen haar al goed even alleen laten,
Leuk om elkaar zo op de hoogte te houden. Groetjes Ab, Heleen en Jolie

Bernadet - 2012-12-29 12:18:12

Hallo allemaal,
Met onze Dirk gaat het super goed! Gisteren heeft hij z'n 2e enting gehad, was er de hele middag rustig van maar dat heeft hij 's avonds ruimschoots ingehaald! Hij is druk met alles aan het ontdekken, plast en poept al regelmatig buiten, en als het binnen gebeurt dan netjes op de krant. Hij vindt het buiten super leuk, is nergens bang voor. Binnen knaagt en bijt hij overal aan, dus als hij niet slaapt houdt ie ons goed bezig! Het slapen gaat ook heel goed, van 23.00 uur tot ongeveer 7.30 uur. Afgelopen nacht was hij de hele nacht stil en de nachten daarvoor alleen rond 3.30 uur even zielig, maar dat hebben we genegeerd en na een kwartiertje was hij stil. Al met al gaat het goed en vinden wij het geweldig met hem!